HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Üye Olun!
Bir kaç adımda üye olabilirsiniz.

Neden Kahve İçeriz

27-06-2021 22:58
Neden Kahve İçeriz

Neden Kahve İçeriz?

 

Dünya genelinde yüzyıllardır tüketilen en eski içecek türlerinden biri kahvedir. Günümüze kadar farklı jenerasyonlardan geçen kahve dünyanın birçok noktasında tüketiliyor. Kahve içmenin birçok farklı yararı bulunuyor. Bu durum kişilerin kahve tüketimini arttırmasında etkili olmaktadır. Kahve içmenin birçok farklı sebebi vardır. Sosyolojik yönden ele alındığında toplumlara göre kahve tüketimini inceleyebiliriz. Bu açıdan bakıldığında arkadaş buluşmalarının lezzeti olduğu da aşikardır. Tatlı sohbetler eşliğinde yudumlanan kahvenin tadı her zaman farklıdır. Anıları tazelediğiniz anlarda, geleceğe dair umutlarınızdan veya hayallerinizden bahsettiğiniz zamanlarda sıcak bir kahve içme ihtiyacı duyulabilir ve hatta bu yüzyıllardır süregelen bir alışkanlığa dönüştü denilebilir. İş hayatında yorgunluğun üzerine yapılacak en güzel keyiflerden biri yine kahvedir. O mola saatinin gelmesiyle birlikte kahveye kavuşmak lezzetinden ziyade psikolojik bir rahatlamaya neden olur. Kahve aynı zamanda sağladığı faydalardan dolayı sıkça tüketilir. Baş ağrısı yaşayan bir kişi sade kahve içmenin o ağrıya iyi geleceğini bilir. İşin aslına bakıldığında faydalar ve ortak paydalar birleşir.

Kahvelerin günümüze kadar nasıl evrildiğini görmek için çeşitli araştırmalara bakabiliriz. Yapılan araştırmalar genel olarak kahvenin sağlığa yararlarından dolayı tüketildiğini ve arkadaşlık ilişkilerini kuvvetlendirdiğini gözler önüne seriyor. Kahve içmenin sebepleri hem pozitif yönüyle hem de negatif yönüyle sıralanabilir.

Ülkemizde en çok tüketilen kahve türleri arasında sade filtre kahve, espresso, Türk kahvesi yer alıyor. Kahve içmenin nedenleriarasında:

·Alzheimer hastalığının ilerlemesini önlemesi

·İnsülün direncini kırması

·Zindelik sağlaması

·Yağ yakımını hızlandırması

·Çarpıntıyı önlemesi

·Kalp sağlığına faydalı olması

·Kalp krizi riskini azaltması

·Depresyona girme riskini azaltması

·Cilt temizliğinde kullanılıyor olması

·Odaklanmayı arttırıyor olması

Her ne kadar kahve tüketiminin yararları olsa da aşırı tüketimde de aynı orantıda zarar bulunmaktadır. Bu nedenle önerilen günlük kahve tüketimi sınırını aşmamak ve dengeyi sağlamak sağlık açısın oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Birçok araştırma doğrultusunda, günlük kahve tüketim miktarının yaklaşık 3-4 fincan ile sınırlı kalması gerektiği yönündedir. Kafein tüketiminin aşırı yapılması, günlük yaşantıyı sekteye uğratan sorunları beraberinde getirebilir. Günlük 3 ila 4 fincanlık kahve ise 300 mg kafeine denk gelmektedir.

Kahve tüketimini yaparken lezzetinde önemini vurgulamalıyız. Mare Mosso Caffe e Vendite olarak taze ve kaliteli kahve çekirdeklerini en iyi şekilde kavuruyoruz. Demlenme süresinde de en ideal süreleri baz alarak kahvelerimizi hazırlayıp sizlere servis ediyoruz. Aktif olarak onlarca farklı kahve türünün servisini yapan ekibimiz sizlerin sağlığını da önemsiyor. Kahvenin içerisinde barındırılan maddelerin sağlığa yararlı olması bu anlamda herhangi bir sorun yaşamanızın da önüne geçiyor.

 

Pandeminin Kahve Tüketimine Etkisi

 

2019 yılında başlayan ve ağırlıklı olarak 2020 – 2021 yıllarında etkisini hissettiğimiz Covid-19 pandemisinin hayatımızı birçok farklı yönde değiştirdiği görülüyor. Alışkanlıklarımızı yeniden gözden geçirmemizi sağlayan pandemi sürecinde toplum olarak arttırdığımız ve azalttığımız birçok durum ortaya çıktı. Araştırmalara göre pandemiyle birlikte kahve tüketiminin ciddi düzeyde artış yaşadığı görüldü. Pandeminin kahve tüketimine etkisi yalnızca ülkemizle de sınırlı değil. Kişi başına düşen kahve tüketiminin yıllık bazda bir kilogram seviyesine kadar çıktığı tespit edildi. Bu verinin en iyi şekilde anlaşılması içinse 2002 yılındaki veriler baz alınabilir. 2002 yılında kişi başına 250 gram olan kahve tüketiminin bu yıl bir kilogram seviyesine çıkması durumu oldukça net bir şekilde yansıtıyor

 

Butik Kahve Dükkanları Kahve Tüketiminde Etkili midir?

 

Butik kahve dükkanları son yıllarda yaygınlaşan bir girişim arasında yer alıyor. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok farklı noktada butik kahve mekanlarının açıldığını söylemek mümkün. İstatistiklere göre butik kahve dükkanlarında tüketilen kahvelerin miktarı önceki yıllara nazaran artış gösteriyor. Aynı zamanda insanların butik kahve dükkanlarında tükettikleri kahve miktarının ofiste veya gün içerisinde farklı bir mekânda tükettiği kahve miktarından daha fazla olduğu tespit edilmiştir. Butik kahve dükkanlarının bu anlamda kahve tüketimini arttırdığını söylemek mümkün. Mare Mosso Caffe a Vendite olarak butik kafe konseptindeki özgün çalışmalarımızla ön plana çıkıyoruz.

 



IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.