HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Üye Olun!
Bir kaç adımda üye olabilirsiniz.

Kahvenin Bilimsel Faydaları

27-06-2021 23:06
Kahvenin Bilimsel Faydaları

 

Kahvenin Faydaları

 

Günümüzde en çok tüketilen içecekler arasında şüphesiz kahve de yer alıyor. Kahve hemen hemen her yaş grubunun tükettiği içeceklerden biridir. Bunun birçok farklı sebebinin olduğunu söylemek mümkündür. Yapılan araştırmalar kahvenin vücudu ve zihni rahatlattığını ve bu nedenden dolayı insanların kahveye ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Mare Mosso Caffe e Vendite olarak birçok farklı kahve türünü sizlere en iyi şekilde hazırlıyoruz. Günün yorgunluğunu atmayı, zihin yoğunluğunu azaltmayı isteyen birçok kişi kahvelerimizi tercih ederek amaçlarına keyifli yoldan ulaşabilir.

Kahve tüketiminin gün içerisinde aşırıya kaçmadan yapılması son derece sağlıklı bir durumdur. Filtre kahve, Türk kahvesi ve Espressokahvesinin ortak faydaları:

·Güne zinde başlamaya yardımcı olur.

·Yüksek miktarda antioksidan içerir.

·Bağışıklık sistemini güçlendirir.

·Parkinson hastalığını azaltmada kahve önemlidir.

·Kahve, Alzheimer hastalığını azaltmaya yardımcı olur.

·Metabolizmayı hızlandırır.

·Sindirim sistemini çalıştırır.

·Kolesterolü dengeler.

·Diyabet riskini azaltır.

·Fiziksel performans artışı sağlar, enerji verir.

·Zihinsel yönden katkılarıyla ön plana çıkar.

·Kilo vermeyi hızlandırır.

·Karaciğer hastalıklarına iyi gelir.

Mare Mosso Caffe e Vendite olarak günün farklı saatlerinde sizler için en iyi kahveleri hazırlıyoruz. Onlarca farklı kahve türünü kısa sürede hazırlayarak güne pozitif başlamanız konusunda da yardımcı oluyoruz. Gün ortasında ve sonunda üzerinizdeki yoğunluğu atmanız için özel olarak hazırladığımız kahvelerle sağlıklı yaşamanıza da yardımcı olmaktayız.

Türk Kahvesinin Faydaları

 

Sade kahve tüketiminin günden güne arttığı ülkemizde birçok kişi kahvenin faydalarını da sorgulayabiliyor. Türk kahvesinin faydaları şeklinde araştırma yapan kişilerin çeşitli sonuçlara eriştiğini söylemek mümkün. Sade kahve bilindiği üzere içine herhangi bir şeker atılmadan hazırlanan kahvedir. Bir fincan Türk kahvesinde 65 mg kafein bulunur. Gün içerisindeki yorgunluğunuzu azaltmanız açısından sade kahve tüketmeniz önemlidir. Zihinsel olarak rahatlamanızı sağlayan sade kahve ile güne pozitif bir başlangıç yapmakta mümkündür. Yapılan araştırmalara göre kahve içtikten kısa bir süre sonra kahvenin kanınıza karıştığı görülmektedir. Özellikle gün başlangıçlarında içilen sade kahveler hem iş yerlerinde hem de okullarda zihinsel olarak pozitif bir etki bırakıyor. Sade kahve faydaları arasında yer alan metabolizmayı arttırma durumu birçok kişi için önemlidir. Özellikle yağ yakmayı planlayan kişilerin mutlaka metabolizmasını hızlandırması gerekiyor.

 

Filtre Kahvesinin Faydaları

Türk kahvesi her ne kadar popüler bir seçenek olsa da bazı araştırmalar doğrultusunda filtre kahvenin Türk kahvesine oranla daha yararlı olduğu söylenmektedir. Filtre kahvesi faydaları ile Türk kahvesi ve espresso kahvesinin faydası hemen hemen aynıdır. Vücutta dopamin hormonunun salgılanmasını sağlayan filtre kahve, Türk kahvesine nazaran daha faydalı olduğu kabul edilmektedir. Kolesterol dengelemesi açısından yapılan bir araştırmada filtre kahvenin Türk kahvesine oranla daha olumlu yanıtlar verdiği saptanmıştır. Günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelen filtre kahvenin faydaları aşırı tüketimden kaçınıldığı müddetçe oldukça önemlidir.Bir kupa filtre kahvede 120 ila 270 mg arasında değişen kafein oranı bulunmaktadır.

Faydalarının ortak bir paydada toplandığını düşünürsek aralarındaki farklardan en belirgin olanı öğütülme şekilleridir. Türk kahvesi çekirdekleri, filtre kahve çekirdeklerine oranla daha ince öğütülür. Filtre kahveyi demleme usulü veya french press ile tüketilebilirken, Türk kahvesi pişirme yöntemi ile tüketilir.Tansiyon, kalp veya damar hastalıkları gibi sorunlarınız yok ise günde en fazla 4 fincan kadar filtre kahve tüketebilirsiniz. Bu miktarın insan vücuduna olumlu etkiler bıraktığı araştırmalarca kanıtlanmıştır. Ancak bu tip sağlık sorunları yaşıyor iseniz tüketiminizi olabildiğince kısıtlamanız gerekmektedir.

 

Espresso Kahvesinin Faydaları

Kahve kültürünün gözde isimlerinden olan espresso kahveler, sıkça tüketilen ve birçok varyanta sahip bir kahve türüdür. Küresel anlamda nam salan bu kahve türü, bir basınç yöntemi ile demlenir. Türk kahvesi gibi küçük fincanlar ile servis edilir. Bir fincan espresso kahvesinde 130 ila 200 mg arasında kafein vardır. Diğer saydığımız kahve çeşitleriyle aralarında bir fayda farkı bulunmamaktadır. Ancak içerdiği kafein miktarı diğerlerine oranla daha fazladır. Uyandırıcı etkiye sahip olan bu kahve türü sert ve yoğundur. Güne zinde başlamak için mükemmel bir tercihtir. Acılığı ve sertliği ile metabolizmayı hızlandırır, aşırı tüketiminde kafeinin sebep olduğu stres ve çarpıntı gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Türk kahvesi köpüklü, filtre kahve köpüksüz olurken espresso kahve demlenildiğinde, üzerinde kahve kreması adı verilen bir tabaka oluşur. Filtre kahveye göre daha ince bir çekim uygulanır.

Mare Mosso Caffe a Vendite olarak sağlığınızı önemsiyoruz. Bundan dolayı birçok farklı kahve türünü en iyi şekilde hazırlıyoruz. Özellikle son yıllarda yapılan araştırmalar kahvenin kansere karşı olumlu bir etkisinin olduğunu gösteriyor. Birçok farklı hastalığa karşı bağışıklık sağlayan kahvenin şekersiz içilmesi gerektiğinin de unutulmaması gerekiyor. Sizlerde güne bir fincan kahve ile başladığınızda kahvenin olumlu etkilerini görebilirsiniz.


 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.