HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Üye Olun!
Bir kaç adımda üye olabilirsiniz.

Kahve Posası Gübresi

25-02-2021 14:26
Kahve Posası Gübresi

Kahve Posası Gübresi

Doğa ile iç içe bir yaşamı tercih eden ve aynı zamanda fanatik bir kahve sever iseniz size kahve posası hakkında bilmediğiniz birkaç bilgiyi aktaralım. Sektörümüzün vazgeçilmez bir artığı olan kahve posasının aynı zamanda bitkiler için bir gübre olarak kullanıldığını biliyor muydunuz? Özellikle gündelik hayatınızda sık kahve tüketen biriyseniz kahvenizi içtikten sonra geride kalan telveyi atmayın ve biriktirin. Kahve posası gübresi saksılarınızda veya bahçenizde yetiştirdiğiniz bitkiler için mükemmel bir besin kaynağıdır. Temel etkisi toprağınızın besin ve mineral oranını arttırmaktır. Bu sayede saksınızdaki veyahut bahçenizdeki çiçek ya da bitkileriniz daha iyi beslenecektir.

Kahve posasıiçerdiği kalsiyum, potasyum, azot, demir, magnezyum, fosfor ve krom gibi mineraller sayesinde bitkiler üzerinde gübre olarak kullanımı oldukça fayda sağlamaktadır. Yurtdışında bu oldukça bilinen bir yöntem olsa da Türkiye’de pek bilinmemektedir. Mare Mosso Caffe e Vendite olarak biz bu geri dönüşüm yolunu öğrendik ve uygulamaya başladık. Malum işletmemizde kahve posası gün sonunda elimizde oldukça bol oluyor. Bu nedenle bunu değerlendirmek istedik ve kahve posası gübresi üretimine başladık. Tamamen doğal olan bu gübre yönteminin de bir kullanım yöntemi mevcuttur. Yüksek asidite oranı nedeniyle kullanımın aşırıya kaçması bitkiye zarar verebilir. Doğal ve hem toprak hem de bitkileriniz için harika bir besleyicidir. Kimyasal tarım ürünlerini kullanmak yerine bu geri dönüşümü kolay olan ve her birey tarafından yapılabilecek kahve posasıgübresini kullanmak çok daha mantıklı ve doğa için barışçıl bir yöntemdir.

Mare Mosso Caffe e Venditeolarak işletmemizde gün sonunda biriken kahve posalarınıbiriktiriyoruz ve kahve posası gübresi üretiyoruz. Ürettiğimiz bu doğal gübreyi ise siz değerli misafirlerimize hediye ediyoruz. Amacımız aynı zamanda doğayı korumak ve yeşili sevmektir. Doğa biz olmadan yaşayabilir ancak biz doğa olmadan asla yaşamımızı sürdüremeyiz. Bu yüzden doğal bir geri dönüşüm için taşın altına bizde elimizi soktuk. Doğa varsa bizde varız.

 

Kahve Posası Gübresi Bitkilerde Nasıl Kullanılır?

Doğal ve kimyasal ürün kullanımını azaltmayı hedefleyen bu yöntem ile minik bahçelerinizi veya saksı bitkilerinizi kahve posasıgübresi ile beslemeniz mümkündür. Ancak her ne kadar doğal ve geri dönüşüm yolu ile yapılmış olsa da çok kullanmamak gerekiyor. Çok kullanıldığı takdirde küflenme yaparak bitkinin ölümüne sebep olabilir. Elbette bu alanla ilgili bilgili ve uzman bir kişiye danışarak hareket etmeniz en doğru adım olacaktır. Bazı bitkilerde farklı tepkimeler gösterebilmektedir. Kullanımında dikkatli olmakta fayda var. Budoğal gübreleme için tavsiye edilen iki yöntem var. İşte o yöntemler:

1. Pişmiş kahve telvesinin toprak ile harmanlanması ve sulama işlemlerinin gerçekleştirilmesi. Ancak toprak ile harmanlanacak posa miktarının abartılmaması gerekiyor. Aksi halde istenilenin tersiyle karşılaşılabilir.

 

2. En uygun görülen yöntem ise bir miktar kahve posasının sulama yapılacak su ile karıştırılması ve bir süre bekletilmesi. Ardından sulama işlemi posa ile harmanlanmış su ile yapılabilir. Bu sayede toprağın ve bitkinin ihtiyacı olan besin eşit şekilde dağıtılmış olacaktır.

Uzmanların dediğine göre, kahve posası gübresi yapraklı bitkiler için daha uygundur. Kahve asidik bir yapıya sahip olduğundan dolayı çiçekli hassas bitkiler için zararlı olabilir. Bu nedenle eğer çiçekli bitkilerde kullanacaksanız karışımınızda kullandığınız posa miktarını minimum düzeyde tutmalısınız. Örnek vermek gerekirse, 2 ila 3 litrelik bir saksı için 1-2 tatlı kaşığı posa yeterli olacaktır. Kahve posasının içerdiği yüzde 4 oranında azot, yüzde 3 oranında potasyum ve yüzde 1 oranında fosfor sayesinde bitkileriniz, ihtiyacı olan besini alacaktır.

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.